No em mal interpreteu, m’agrada el Nadal. M’agrada quan neva per Nadal, reunir-me amb la família, obrir regals i seure al voltant d’una taula plena de menjar. Aprecio les cases decorades amb gust i algunes nadales…

No obstant, el Nadal també fa aflorar un cert costat desencantat en mi. Em recorda una família estimada que ja no té un pare a casa a causa del cancer. Una persona apreciada que, després de molts anys d’espera, segueix sola. Em recorda a la meva germana, que no roba solució a les migranyes malgrat nombrosos tractament mèdics, o veig les meves pròpies batalles contra la ansietat física intensa que pateixo.

Quan l’arbre de nadal ha desaparegut, quan hem tirat el paper de regal a les escombraries, quan hem apagat la música i que ens hem acabat el cava, encara queden tots els nostres problemes. Penso que una de les raons per les quals ens aferrem tant a les tradicions nadalenques és perquè ens ajuden a oblidar-nos dels nostres problemes durant uns instants. Per uns moments, uns dies, tots sembla ser com ens agradaria que fos. I desitgem aquest Nadal blanc per a que la neu cobreixi tot el fang i els fems.

La meva propensió a la tristor de Nadal és una de les raons per les quals estic molt agraït a Jesús. No a la manera d’un “Jesús com a motiu de la temporada”, sinó a la manera d’un “Jesús com a guerrer sant”.

Aquest matí he estat llegint Mateu 8 i 9. En aquests capítols, Jesús cura un leprós i el criat d’un centurió, cura la sogra de Pere, calma una tempesta, treu dimonis de dues persones que patien problemes mentals, cura un paralític, aixeca una noia de la mort, cura a dos cecs i cura a un home que no pot parlar.

Això, és el veritable significat del Nadal. Allà on Jesús va, porta el regne de Déu! El Nadal és, en darrer terme, el regne de Déu que arriba a aquest món trist, trencat i ple de pecat.

El Nadal és finalment un bebè que es convertiria en un poderós guerrer: un guerrer que venceria Satanàs, desfaria la tristesa, derrotaria a la mort i vetllaria perquè sempre fos Nadal i mai més hivern.

Escolta atentament. Durant un moment, apaga les nadales i els anuncis i programes  nadalencs de la televisió. Escoltes aquest lent cruixit i el soroll d’esquerdes? És el so que el crani de Satanàs bloquejat i aixafat sota el peu del nostre Salvador. Ara patim. Ara experimentem càncer i migranyes, ansietat i solitud, tristesa i pobresa. Ara estem afectats pel pecat i Satanàs i la nostra carn. Però no per sempre.

En definitiva, el Nadal ha de donar la major esperança als que no ens agrada el Nadal. Les coses no sempre seran d’aquesta manera. Com diu en 1 Joan 3: 8, “La raó per la qual va aparèixer el Fill de Déu era destruir les obres del diable”. Aquestes són paraules tan dolces. El Nadal és una celebració de la guerra! El mateix Jesús ha declarat la temporada oberta a Satanàs. Va venir a destruir totes les obres del maligne. Va venir a netejar les llàgrimes, curar els cossos trencats, aixecar els cors desanimats i expulsar la por i destruir la soledat.

Si et sents trist aquest dies, animat. Jesús és per a aquells que detesten els Nadals.

Stephen Altrogge, Pastor, Sovereign Grace Church de Indiana USA.